Good Will Hunting (1997)

Matt Damon ve Ben Affleck’i sinema dünyasına kazandıran, kendi de iki Oscar kazanan Good Will Hunting, hiç şüphesiz ki çağdaş başyapıtlardan.

Başrollerinde Matt Damon, Robin Williams ve Mini Driver yer aldığı filmin senaryosu Matt Damon ile Ben Affleck’e ait. Yönetmen koltuğunda ise Gus Van Sant oturuyor. Good Will Hunting, En İyi Senaryo dalında Damon ve Affleck’e Oscar ödülü getirdiği gibi, Robin Williams’a da En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ı getirmişti.

KONU

Will Hunting oldukça yüksek bir IQ’ya sahip olduğu halde MIT’de hademe olarak çalışan bir gençtir. Tesadüf sonucu bir profesör, onun başka problemleri de kolaylıkla çözebildiğini görecektir. Will, bir kavga yüzünden hapis cezasına çarptırılınca, ona yardım edebilecek tek kişi yine bu profesör olacaktır. Serbest kalabilmesi için tek şart ise, Will’in bir terapist gözetiminde olması ve içinde biriktirdiği bu öfkeyi dindirmeyi başarabilmesidir.

NEDEN İZLEMELİ

– Daha sonraları oyunculuğun yanında senaristliğe ve yönetmenliğe de soyunacak olan Ben Affleck ve Bourne serisiyle çok daha büyük bir üne kavuşacak olan Matt Damon’ın şöhrete kavuşmadan önceki performanslarını görmek için.

– Eşsiz replikleriyle unutulmayacak bir role imza atan ve Oscar’a layık görülen Robin Williams’ın başarılı oyunculuğu için.

– Michael Winterbottom’ın elinden filmin yönetmenliği kapan Gus Van Sant’in ustalık dönemine şahit olmak için.

– Yaşamın anlamını ve içinde barındırdığı iyilikleri, matematik, dostluk ve aşk çerçevesinde başarılı bir biçimde anlatabildiği için.

– Hayatın zorla dayattıklarından sıyrılıp istediğiniz gibi yaşamayı tavsiye ettiği için.

FİLM HAKKINDA AZ BİLİNEN GERÇEKLER

– Filmin yönetmeni olarak Andrew Scheinman ve Michael Mann de düşünülmüştü. Jan Sverak ise filmi yönetmeyi kabul etmeyenlerdendi.

– Ben Affleck, En İyi Özgün Senaryo ödülünü aldığında 25 yaşındaydı ve bu ödülü böylesi genç bir yaşta kazanan ilk kişiydi.

– Robin Williams’ın canlandırdığı Sean Maguire’ın ofisinde, duvarda asılı duran tablo Gus Van Sant imzalı.

– Robin Williams, Francis Ford Coppola aracılığıyla senaryoyu okuduğunda gerçekten çok sevmiş ve Coppola’ya “Kim bu çocuklar?” diye sormuş.

BU FİLMİ SEVEN BUNLARI DA SEVER

– Dead Poet’s Society

– A Beautiful Mind

– Proof

– Dark Matter

– Reign Over Me


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir