The Babysitter (2017)

Bakıcısıyla evde sakin bir akşam geçirmesi beklenen bir çocuğun başına ne kadar kötü şey gelebilir ki?

Eğer izlediğimiz şey Evde Tek Başına (Home Alone) tarzında bir film değil de slasher türünde bir filmse ve bakıcınız hiç de düşündüğünüz gibi biri çıkmazsa akla gelebilecek veya gelmeyecek bir sürü şey olabilir.

Netflix’in orijinal yapım filmlerinden The Babysitter, gençlerden oluşan ana karakterleri eşliğinde işte tam da bunu izleyiciye sunmak için yola çıkıyor. Komediyi de bünyesinde barındıran film, türünün benzerleri gibi çok uzun sürmeyen süresi boyunca hem eğlendirmesiyle hem de bekleneni vermesiyle platformun kataloğunda öne çıkan bir yapım.

KONU

Cole sıradan bir aile hayatı olan, okulda pek de popüler olmayan 12 yaşında bir çocuktur. Çevresindeki çocukların aksine hala bakıcısı vardır, hatta bakıcısı Bee’den hoşlanmaktadır. Bir gece kendisi uyuduktan sonra Bee’nin neler yaptığını gözetlemek için uyanık kalır. Bee’nin eve çağırdığı birkaç arkadaşıyla oynadığı sıradan doğruluk ve cesaret oyunu bir satanist ayinine ve cinayete dönüştüğünde kendisini onlardan kurtarması için mücadele etmesi gerekir.

NEDEN İZLEMELİ

– İçine komedi katmayı beceremediği için kendisinden soğutan slasher türünün benzerlerinin düştüğü hatalara pek düşmeyen ve paradi olmayan bir örnek olduğu için.

– Samara Weaving’in ve genç yaşına rağmen oyunculukta iyi iş çıkaran Judah Lewis’in karşılıklı paslaştıkları sahneler için.

– Robbie Amell ve Bella Thorne’u da içinde bulunduran dönemin popüler genç isimlerinin yer aldığı kadrosu için.

– Filmi çerezlik gösteren saçma tarafları insanı rahatsız etmediği, hatta kimi zaman eğlendirdiği için.

FİLM HAKKINDA AZ BİLİNEN GERÇEKLER

– Prodüksiyonu gerçekleşmemiş senaryoları değerlendiren The Black List’in 2014’teki en iyi listesinde yer aldı. Aynı listede Manchester by the Sea, Netflix filmi Bird Box ve Gifted filmleri de yer alıyor.

– Çekimleri 2015’te yapılsa da ekrana Netflix’in yayın hakkını almasıyla 2017’de gelebildi. Hatta 13. Cuma günlerinden birisi olan 13 Ekim’de.

– Robbie Amell’in karakteri Max, filmde “ch ch ch ch ah ah ah ah” ile Friday the 13th’e göndermede bulunuyor.

–  Robbie Amell ve Bella Thorne daha önce The Duff (2015) filminde de birlikte rol aldılar.

BU FİLMİ SEVEN BUNLARI DA SEVER

–  Friday the 13th (1980)

–  Zombieland (2009)

–  Scream serisi

–  Warm Bodies (2013)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir