Apostle (2018)

Rehin tutulan kız kardeşini kurtarmak isteyen bir adam dini bir tarikatın içine sızınca kendisini tehlikeli, karanlık ve beklenmedik bir mücadelenin içinde buluveriyor.

Geçtiğimiz yıl Netflix Türkiye’de ekrana gelen filmlerden Apostle (Havari), The Raid ile tanıdığım Gareth Evans ve dizi kariyeriyle bildiğim ve sevdiğim Dan Stevens’ın iş birliği sayesinde radarıma girmiş oldu. Stevens’ın yanı sıra kadrosunda Lucy Boynton, Michael Sheen, Bill Milner, Kristine Froseth ve Annes Elwy gibi isimler de bulunuyor.

Korku, gerilim ve biraz da fanteziyi kurgulayan film, sayısı çok olmasa da etkisi tartışılır bazı işkence sahneleri nedeniyle 18+ olarak etiketli. Ama seyir zevkini düşürdüğünü değil, aksine hikâyede vites arttırdığını söyleyebiliriz. Stevens’ın takdir edilesi performansı Evans’ın yönetmenliğiyle ve zaman zaman aldığı virajlarla şaşırtan senaryosuyla birleştiği için filmin sonuna ulaşmak pek de sorun olmuyor.

Netflix filmleri genellikle harika girişini düzgün bir sona erdirememesiyle eleştirilir. Benzer durumun bu film için geçerli olmadığı görüşünde olsam bile kimileri tarafından yine kabul görmediğini söylemek hatalı olmaz. Apostle, yine de izlenmesi için tavsiye edilesi bir film.

KONU

1905 yılındayız. Thomas Richardson (Evans), kız kardeşinin kaçırıldığını ve fidye karşılığı rehin tutulduğunu öğrendiğinde onu kurtarmak için yola düşer. Kaçıranlar Galler’de, medeniyetten uzakta denebilecek bir adada yaşayan bir tarikatın kurucularıdır. Thomas, kim olduğunu gizler ve yeni bir üyeymiş gibi tarikatın içine sızarak kardeşini aramaya koyulur.

Her ne pahasına olursa olsun kardeşinin kurtarmaya kararlı olsa da giriştiği bu tehlikeli görev tahmin ettiğinin daha da korkunç şeylerin yaşanmasına sebebiyet verir.

NEDEN İZLEMELİ

– Hikâyesi bir tarikatın içinde geçse de dini sömürüyü ve inanç yanılgısını öne çıkaran bir yapım olduğu için.

– Korkutmasa bile iki saati biraz aşan süresine rağmen gerilimi pek de elden bırakmadığı için.

– Lucy Boynton’un ve Michael Sheen’in filmdeki Dan Stevens’tan pek de aşağı kalmayan, görülmeye değer performansları için.

FİLM HAKKINDA AZ BİLİNEN GERÇEKLER

– Gareth Evans’ın filmleri The Raid 1 ve 2’nin yapımcısı XYZ Films bu filmin de yapımcılığını üstlendi ve çekimler Evans’ın yaşadığı Galler’de yapıldı.

– Apostle, dünya prömiyerini Texas’ta düzenlenen Fantastic Fest festivalinde Eylül 2018’de yaptı. Bir sonraki ay da Netflix’te yayına girdi.

– Filmin başrollerinden Lucy Boynton, geçtiğimiz yıl Freddy Mercury biyografisi Bohemian Rhapsody’yle de ekrandaydı ve o filmin başrolü Rami Malek ile birlikte.

– Evans’ın DC Comics filmlerinden Deadstroke’u yönetmesi gündemdeydi ama bu filmin basın tanıtımı sırasında karşı taraftan projeyle ilgili uzun süredir haber almadığını açıkladı. Deadstroke’un çekilip çekilmeyeceği de kesin değil.

BU FİLMİ SEVEN BUNLARI DA SEVER

– The Raid 1 ve 2 (2011-2014)

– Annihilation (2018)

– The Fifth Estate (2013)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir