Jiang hu er nü / Ash Is Purest White (2018)

Toplumda varlığı bilinen ama kimsenin adım atmaya cesaret edemediği sınırlarda yaşayan Bin ve  Qiao’un 16 yıla yayılan zorlu aşk hikayesi.

Çin Sinemasının ”Altıncı Nesil” yönetmenlerinin başını çeken Jia Zhangke  son filmi Ash Is Purest White’da  Çin toplumunun geçirdiği sosyolojik ve toplumsal değişimleri  bize bu kez suç unsuru üzerinden anlatmayı seçerken, kendine has sinema dilinden de ödün vermiyor.

Cannes Film Festival’inde dünya prömiyerini yapan filmin başrolünde yönetmenin çok sevdiği bizimde gönlümüzde taht kurmuş olan Tao Zhao var.

KONU

Çin yer altı dünyasının isimlerinden Bin’in sevgilisi olan Qiao bu dünyanın zorlu düzenine rağmen kendine has duruşu ve gücü ile saygınlık kazanmış bir kadındır. Bir gün sevgilisi Bin ile birlikteyken saldırıya uğrarlar. Bin’in hayatını kurtarmasına rağmen işlediği suç yüzünden beş yıl boyunca hapis yatan Qiao çıktığı zaman ne kendi eski hayatını ne de ülkesinin eski halini yerinde bulabilecektir.

NEDEN İZLEMELİ

– Çinli yönetmen Jia Zhangke’nin ülkesindeki değişimleri sinemaseverlere aktarış şeklindeki başarısı için.

– Film boyunca farklı zaman çizelgelerinde izlediğimiz karakterlerin ve çevrenin birbirlerine uyumlu değişimlerinin başarıyla aktarıldığını izlemek için.

– Tao Zhao’nun kusursuz oyunculuğunu kaçırmamak için.

– Qiao ve Bin’in yaşadıkları aşk ve trajik olay üzerinden izleyene sadakat, vefa gibi kavramları düşündürtmeyi başardığı için.

– Yönetmenin başarılı zaman geçişlerinde kaybolup gitmek için.

– Qiao karakterinin yolunu bulmaya çalışırken o kalabalık salonda eşlik ettiği aşk şarkısının tınılarını mırıldanmak için.

BU FİLMİ SEVEN BUNLARI DA SEVER

– A Touch of Sin (2013)

– Mountains May Depart (2015)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir