The Age of Innocence (1993)

1870’ler New York’unda, kelimelerin, kategorilerin olmadığı bir dünyaya kaçıp gitmek isteyen iki insanın imkânsız aşkının hikâyesi…

Başrollerinde Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer ve Winona Ryder’ın yer aldığı Martin Scorsese imzalı The Age of Innocence, izleyiciyi sanayi devrimi zamanlarının New York’una doğru bir yolculuğa çıkarıyor ve kaderlerine zincirlenen iki aşığın hikâyesini eşsiz görüntüler eşliğinde anlatıyor.

KONU

Aristokrat bir aileden gelen Newland Archer, varlıklı ve başarılı bir avukattır. 1870’lerin New York’unda geleneklerine bağlı olan bir sosyetenin içinde yer alan Newland, genç ve güzel May Welland’la nişanlanır. O esnada kocasından ayrılmaya karar verip kuzeni May’in yanına New York’a dönen Ellen’ın ortaya çıkmasıyla, Newland’ın hayatı hiç ummadığı şekilde değişecektir.

NEDEN İZLEMELİ

– İnce ince işlenmiş detaylarıyla, kırmızı rengin hakim olduğu tablo gibi görüntüleriyle döneminin havasını eşsiz bir şekilde yansıtmayı başardığı için.

– Daniel Day-Lewis ve Michelle Pfeiffer arasındaki göz kamaştıran uyumu görmek için.

– Daniel Day-Lewis’in sadece gözleriyle oynayarak bile canlandırdığı karakterin aşkını nasıl ifade ettiğine tanık olmak için.

– Martin Scorsese’nin suç filmleriyle dolu filmografisinde farklı bir yerde durduğu için.

– Gelenekler, verilen sözler ve sorumluluklar yüzünden yaşanamayan tutkulu bir aşkı başarılı bir şekilde resmettiği için.

FİLM HAKKINDA AZ BİLİNEN GERÇEKLER

– Daniel Day-Lewis, Plaza Oteli’nde, N. Archer adıyla kayıp yaptırarak, canlandıracağı Newland Archer karakterine araştırma yapmak için iki hafta boyunca kalmıştı.

– Film, film tamamlanmadan kısa bir süre önce ölen Martin Scorsese’nin babası Charles Scorsese’ye adanmıştı.

– Filmdeki üç başrol oyuncusu, Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer ve Winona Ryder, Martin Scorsese’nin bu roller için ilk tercihleriydi.

– Martin Scorsese ve Daniel Day-Lewis’in birlikte çalıştıkları ilk filmdir.

– Filmde Martin Scorsese’yi May’in düğün fotoğrafını çeken fotoğrafçı rolünde görebilirsiniz.

– Winona Ryder, dokuzuncu sınıftayken filmin uyarlandığı roman hakkında bir kitap incelemesi yazmıştı.

– Alexis Smith’in son filmidir.

BU FİLMİ SEVEN BUNLARI DA SEVER

– Atonement

– Pride and Prejudice

– Bright Star

– The English Patient

– The New World

– Shakespeare in Love

– Great Expactations

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir